Over Fuck The Labels

Contact opnemen
WhatsApp-Image-2019-03-29-at-16.34.29_kleiner-720×540

Waarom Fuck the labels?

Dus iemand gaf jou een label. Zoals AD(H)D, hoogbegaafd, hoog sensitief, een vorm van autisme. Misschien ben je geboren met een syndroom, een afwijking. Misschien labelt iemand jou als raar, lelijk, sukkel.

Ze zeggen dat je anders bent, een afwijking. Dat jij niet in de maatschappij past en dat je je moet aanpassen, hard moet werken, medicijnen moet slikken, niet te veel moet opvallen om enigszins een normaal leven te kunnen leiden. Ze zeggen dat er iets mis is met ons. En wij geloven hen.

Maar heb je je ooit afgevraagd wie er bepaald wat ‘normaal’ is en wat niet? Heb je er ooit bij stilgestaan wie de macht heeft, de autoriteit, om ons te vertellen dat deze persoon normaal is en die persoon een afwijking? Wie heeft het lef om te zeggen dat de Schepper/God/Moeder Natuur/het biologische proces een fout heeft gemaakt toen het ons creëerde?

Het was september 2016 toen ik mijzelf deze vragen ging stellen. Ik heb meerdere labels gekregen. Zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbare darm syndroom, burn-out, lief meisje, verlegen, stil, raar. Ik werd er chronisch somber door met depressieve dieptepunten. Nog meer labels… Totdat ik deze bewuste september 2016, door een vraag die werd gesteld in een gratis facebook challenge, ineens zag hoe ik mijzelf gevangen hield door deze labels. Hoe beperkend en benauwend het was. Ik voelde hoe ontzettend vermoeiend het was om me aan te blijven passen aan wat de maatschappij van mij verwachtte. Ik faalde daar ook regelmatig in. Waardoor ik me een mislukking voelde. En dus somber werd. En dat was ik zoooooo spuugzat! Toen wist ik wat me te doen stond om vooruit te komen:

Fuck the labels!!!

Ik ging op ontdekkingstocht naar wie ik nog meer ben, naast lief, eenzaam, somber en moe. Vele avonturen en doorgestreepte labels verder kreeg ik het idee om Fuck the labels als een movement neer te zetten. Op mijn eigenwijze manier. Zonder me ook maar iets aan te trekken van 'hoe het hoort'. Omdat ik nog meer labels wil ontkrachten. Bij mijzelf en bij anderen. Want ik heb gemerkt hoeveel méér ik ben toen ik stopte met me te identificeren met labels. En ook hoeveel meer ik kan bereiken. Ik voel me zelfverzekerder, sterker, brutaler. Ik weet dat ik mijn dromen waar ga maken. En ik droom gróót.

Ze zeggen dat er iets mis is met ons. Maar de waarheid is: er is iets mis met de maatschappij. Het is de maatschappij die niet gemaakt is om de brede variatie aan mensen aan te kunnen. Wij hoeven ons niet aan te passen, te veranderen, medicijnen te nemen om te kunnen focussen zodat we passen in de maatschappij. De maatschappij heeft ruimte te maken voor ons.

Mijn naam is Marita. Ik werk als emotiecoach, ik leer mensen omgaan met hun gevoelens. Want als ik maar één ding zou mogen delen van wat ik heb geleerd tijdens mijn ontdekkingstocht naar wie ik wél ben, dan is het dat je gevoel de weg wijst. Volg je goede gevoel en je komt uit bij wie je werkelijk bent, onder al die labels. Hoe je dat doet kun je leren via mijn online training.

#forkthelabels #voeljegevoelens #volgjegoedegevoel